GELENEGLER

Med gelenegler kan du forlenge dine egne negler, og de blir deretter herdet ved bruk av UV-lys. Gelenegler passer også for flisete og sprukne negler. I tillegg kan de hjelpe på å motvirke neglebiting, og ser naturlige ut. 

Gelenegler har potensial til lang holdbarhet dersom man tar vare på dem. Normalt sett holder neglene mellom 2-4 uker ved normal bruk. Det kan være lurt å bruke hansker når man vasker, gjør hagearbeid o.l., og ikke påføre neglene for høy belastning for best resultat. 

Når det kommer til fjerning av geleneglene er det viktig å gå til en profesjonell. Dersom man prøver å fjerne neglene selv, kan man skade den naturlige neglen under. Man kan ikke fjerne gelneglene med aceton (neglelakkfjerner). Neglene må files bort av en neglepleier. Man bør ikke prøve å file dem ned selv, ettersom man kan skade den naturlige neglen. 

I kaldt vær kan gelenegler løsne eller sprekke, så det er viktig å bruke hansker/votter for å holde på varmen. Dersom man lider av hudproblemer eller har betente negler bør man ikke bruke kunstige negler, og bør da heller gå til en hudlege for behandling. 


Tips


- Ikke klipp gelenegler, ettersom dette kan medføre at de sprekker opp. 


- Geleneglene er forseglet i tuppen. For å unngå å  bryte forseglingen bør man ikke file neglene. 


- Bruk hansker når du vasker, gjør hagearbeid o.l.

- Bruk negleolje eller håndkrem hver dag for at huden rundt neglene ikke skal tørke ut.


- Etterfyll innen 2-4 uker for at neglene bevares best mulig.  

SHELLAC

Shellac herdes ved bruk av UV-lys og varer dermed mye lengre en tradisjonell neglelakk som lufttørkes. Man bør alltid la en profesjonell fjerne shellac neglene ettersom de naturlige neglene kan skades dersom man gjør det selv. 

Shellac påføres som en neglelakk, med primer i bunn, base coat, farge og top coat. De blir deretter herdet i UV-lys, noe som gjør at man slipper tørketid. Man kan velge mellom mange forskjellige farger og vanlig glansfull top coat eller matt top coat. Ettersom shellac er tynn og ligner vanlig neglelakk får den et naturlig utseende. 

Man bør helst ta en etterbehandling etter 2-3 uker for at neglene skal se flottest ut.

Shellac fjernes ved bruk av aceton som ligger på i 10-20 minutter, før den files av. 
Dersom man ønsker kan man få på en negleforsterker kalt 'revital base fiber" som pleier og beskytter neglesengen.Tips


- Ikke klipp shellac neglene, ettersom dette kan medføre at de sprekker opp.

- Bruk hansker når du vasker, gjør hagearbeid o.l. Dette for å bevare neglene lengst mulig.

- Bruk negleolje eller håndkrem hver dag for at huden rundt neglene ikke skal tørke ut.


- Etterfyll innen 2-4 uker for at neglene bevares best mulig.